Programma bespeling a.s. zondag

Deze eerste zondagmiddag wil ik de bespeling beginnen met een eigen compositie ‘Geboren ien Hemonystroat’, die is opgedragen aan Derk Smit.
Derk heeft mij op het spoor van de beiaardkunst gezet en daar ben ik hem elke dag dankbaar voor, want het is een heerlijk vak. De compositie is gemaakt voor het Groninger Beiaardboek deel IX, t.g.v. het 25-jarig bestaan van de Stichting Klokkenspel Groningen.
Het is in een licht swingende stijl geschreven en er komt aan het eind een lekkere blues in voor. Kan een zuivere calvinist een blues spelen op een zuivere Hemonybeiaard? Het zijn onmogelijkheden die ik mezelf heb opgelegd, maar die wel voor avontuur zorgen.
Dit lijkt mij een mooi openingswerk van deze nieuwe traditie.
De blues is natuurlijk een rauw treurlied, waar je lekker veel energie in kwijt kunt.
Waar ook getreurd om moet worden is het overlijden van de bekende chansonnier Charles Aznavour. Van hem zijn bekende songs te horen, waaronder ‘She’, ‘Il faut savoir’ en Être.
En verder speel ik muziek uit de bundel: Valerius Gedenkklank. Muziek die de bevrijding na de 80-jarige oorlog bezingt. In een aantal steden in het land (Leiden, Alkmaar) wordt in deze periode het bevrijdingsfeest gevierd.
“Jan Klaassen was Trompetter” zal ook gespeeld worden.

Zondag 7 oktober van 14.00 tot 15.00 uur