Begin bouwen ombouw

De commissie bouwt zelf de beschermende ombouw voor de pas restaureerde speeltrommel en het middeleeuwse uurwerk. Binnen de toren is het stoffig en boven de uurwerkzolder zit de luidzolder met galmgaten waardoor regenwater binnenkomt.
We hebben het ontwerp uitgewerkt, grenen hout besteld en zijn begonnen met de voorbereidingen in de werkplaats. Het front draagt de dakbalken en is gemaakt van 8 x 8 cm dikke grenen balken. Het front zit in elkaar met pen/gat verbindingen, in de werkplaats gemaakt. Vandaag het front geplaatst. Lastig want in de toren is niets haaks of waterpas.

Het ontwerp voor de ombouw, gebaseerd op hoe het er vroeger moet hebben uitgezien.

Het ontwerp voor de ombouw, gebaseerd op hoe het er vroeger moet hebben uitgezien.

uurwerkhokconstructie

Met de freesmachine worden de uiteinden van de balken zo bewerkt dat er een pen ontstaat.

Met de freesmachine worden de uiteinden van de balken zo bewerkt dat er een pen ontstaat.

De voorkant van de ombouw staat opgesteld.

De voorkant van de ombouw staat opgesteld.