Feestelijke ingebruikname

SONY DSCVandaag was de feestelijke ingebruikname van de speeltrommel. Ontvangst voor genodigden met koffie en gebak. Eerst toespraken van onze voorzitter, Jan Luit, de directeur van de SOGK, Peter Breukink en Pier Prins, wethouder van de Gemeente Loppersum. Daarna heeft Adolph Rots, de adviseur,  het een en ander uitgelegd over de restauratie. Wethouder Pier Prins heeft eerst het gewicht omhoog gedraaid waarna Albert Arends de  hendel overhaalde en de speeltrommel ging draaien. De gasten konden beneden de handelingen volgen via een videoverbinding. Buiten voor de kerk kon men naar het Middelstumse volkslied luisteren. Dit is de melodie voor het hele uur, op het halve uur speelt het Groningse volkslied. Morgen is de toren van 11 tot 16 uur geopend. Iedereen mag komen kijken. Helaas geen koffie en gebak maar wel veel te zien!

Een impressie van de feestelijke ingebruikname staat op Middelstum TV

Jan Luit, voorzitter van de Commissie, houdt een toespraak.

Jan Luit, voorzitter van de Commissie, houdt een toespraak.

Na het officiële gedeelte konden mensen in groepjes boven komen kijken.

Na het officiële gedeelte konden mensen in groepjes boven komen kijken.