Concert Paul Maassen zondag 7 augustus

Op 7 augustus geeft Paul Maassen (en niet Pieter zoals eerder vermeld) het zondagmiddagconcert. Het wordt een vrolijk programma en als het weer het toelaat kan er op terrein van de Hippolytustoren gepicknickt worden.
Aanvang 16.00 uur en toegang is gratis

Paul Maassen 2012

Paul Maassen (1981) is sinds december 2012 aangesteld als stadsbeiaardier van Breda. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Jacques Maassen, en is als zodanig reeds de 4e generatie Maassen sinds 1923 op de beiaard van de Grote Kerk Breda.
Opgeleid als jazzpianist aan Codarts Rotterdam, studeerde hij vervolgens gedurende zijn Master-opleiding aan het Utrechts conservatorium tevens beiaard. Paul zoekt met zijn specifieke insteek als jazzmusicus regelmatig naar nieuwe wegen binnen de beiaardmuziek, en concerteert daarmee in binnen- en buitenland. Naast beiaardier is Paul onder meer bandleider en componist van zijn eigen jazz-ensemble MirĂ³ Move, en veelgevraagd pianist bij jazzensembles en muziektheater. Ook is hij muzikaal leider bij Mandela de musical. Tevens doceert hij aan de Musicall Factory Tilburg, en is hij gastdocent aan het Haarlems Conservatorium en Codarts Rotterdam. In 2013 kwam de beiaardPLUS CD uit die hij samen met zijn vader produceerde. (te koop na het beiaardconcert)