Concert Bob van der Linde

Het volgende concert op het Hemonycarillon is alweer op zondag 21 juli. Zoals gewoonlijk begint het om 4 uur.

Hieronder iets meer informatie over Nederlands jongste stadsbeiaardier. Klik hier voor het voorlopige programma in .pdf vorm.

Bob van der Linde, geboren in 1995, behaalde in 2017 zijn Bachelor of Music diploma “orgel en kerkmuziek” aan de HKU, het Utrechts conservatorium en ‘beiaard’ aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij studeert deze zomer, eveneens bij de HKU, af voor zijn Master orgel en beiaard.

Hij won diverse prijzen op Internationale improvisatie en interpretatie beiaard concoursen te Goes(2015), Breda(2016) en Springfield-USA(2017). Bob is organist van Oud-Katholieke St. Vitus in Hilversum en de Anglican church in Zwolle. Vanaf 2018 is hij stadsbeiaardier van de Eusebiuskerk in Arnhem.

Bob van der Linde

De oplettende TVkijker zag Bob van der Linde al spelen op de Onze Lieve Vrouwentoren in Amersfoort bij het bezoek van het koninklijk paar tijdens koningsdag 2019.