Concert Tommy van Doorn

Zondag 14 juni van16.00 tot 17.00 uur is er weer een bijna normaal carillonconcert. Er is ruimte genoeg rond de toren. We zetten stoelen ruim verspreid in het park want de anderhalve-meter-regel blijft gewoon gelden. Deze keer geen gratis koffie en thee.

Tommy van Doorn is dit jaar ons aanstormend talent. Hij is vorige week afgestudeerd aan de beiaardschool in Amersfoort. Na het concert in Middelstum zou hij het Wereld Beiaard congres in de Verenigde Staten bezoeken en was hij gevraagd een aantal beiaard concerten in Amerika te geven, vanwege corona is deze belangrijke uitnodiging geannuleerd.

Programma Tommy van Doorn zondag 14 juni 16.00 tot 17.00 uur

1. Jacob van Eyck (1590-1657) – De zoete Zoomertyden (uit: Der Fluyten Lust-Hof)
2. Antonio Vivaldi (1678-1741) – Sonate voor cello in e-klein (RV40)
                – Largo
                – Allegro
                – Largo
                – Allegro
3. Domenico Scarlatti (1685-1757) – Adagio e cantabile (Sonate in A-groot, K208)
4. Georg Philipp Telemann (1681-1767) – Sonate voor blokfluit in a-klein (TWV 41:a4)
                – Andante
                – Allegro
                – Andante
                – Presto
5. Domenico Scarlatti – Andante (Sonate in d-klein, K213)
6. François Couperin (1668-1733) – Quatrième Concert Royal
                – Prélude
                – Allemande
                – Courante Françoise
                – Courante à l’italiéne
                – Sarabande
                – Rigaudon
                – Forlane
Bewerkingen: Tommy van Doorn.

Tommy van Doorn (1990) is beiaardier en organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel en beiaardier van Geldrop en Schijndel.
Hij begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waarvoor hij in 2014 cum laude afstudeerde. Tevens verdiepte hij zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Aan de HKU Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort volgt hij de masterstudie beiaard bij Frans Haagen. Daarnaast volgt hij aan de Universiteit Utrecht de masterstudie musicologie.
In 2018 behaalde hij de tweede prijs op het internationale beiaardconcours NKV 100 in Zwolle en Kampen. Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Naast werkzaamheden als uitvoerend musicus werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en heeft hij een kleine privélespraktijk. Hij is artistiek adviseur van de Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk in Schijndel, de Stichting Kerkconcerten Boxtel en de Brabantse Orgelfederatie.

Zie ook www.tommyvandoorn.com