Zaterdag 11 juli 19.00 uur Concert Boudewijn Zwart

Op hopelijk een mooie zomer-zaterdagavond geeft Boudewijn Zwart, stadsbeiaardier van o.a. Amsterdam, Dordrecht en Gouda, een concert op het Hemonycarillon te Middelstum. Zijn programma gaat van barok uit de 15e eeuw, klassiek en romantiek uit de 18e eeuw naar improvisaties over religieuze liederen, mooie herkenbare melodieën, speciaal gearrangeerd door de beiaardier voor het Hemonycarillon van Middelstum. Het wordt een prachtig concert door één van Nederlands beste beiaardiers. Boudewijn Zwart opent het programma met Barokmuziek o.a. Trumpet Voluntary van Purcell met muziek van Bach, Händel, in het klassieke gedeelte gaat hij verder met stukken van Mozart en Boccherini en besluit dit onderdeel met Bagatelle ‘Für Elise’WoO 59 van Beethoven. In het blokje Romantiek komen stukken van Schubert, Delibes en tot slot Recuerdos de la Alhambra van Tárrega. Het concert wordt besloten met improvisaties over religieuze liederen.

Voor stoelen en koffie wordt weer gezorgd, dat alles op voldoende afstand.

CV Boudewijn Zwart

Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Ook studeerde hij orkestdirectie en orgel en was lange tijd werkzaam als koordirigent. Hij is stadsbeiaardier van Amsterdam, Apeldoorn, Barneveld, Bergambacht, Ede, Gouda, IJsselstein, Nijkerk, Schoonhoven, Wageningen en Zeewolde. Tevens is hij werkzaam als organist, pianist en componist. Hij won diverse prijzen en concerteerde in binnen- en buitenland. Zijn spel is op meerdere cd’s vastgelegd. Onder de titel ‘Bell Moods’ reist hij door heel Europa met zijn door hem zelf ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties. Hij bestuurt meerdere stichtingen, waaronder de Dordrecht Society of Changeringers (DSC). Hij is donateur van de Stichting Fabrieksschoorstenen (STIF).  Last but not least: hij is de trotse opa van acht kleinkinderen.

Programma zaterdag 11 juli 2020, 19.00-20.00 uur
beiaardier; BoudewijnZwart, stadsbeiaardier van o.a. Amsterdam, Dordrecht en Gouda.

BAROKMUZIEK

1. Trumpet Voluntary                                          Henry Purcell 1659 – 1695
2. Wohl mir, dass ich Jesum habe BWV 147    Johann Sebastian Bach 1685 – 1750
3. The Arrival Of The Queen of Sheba              Georg Frierich Händel 1685 – 1759

KLASSIEK

4. Thema’s uit ‘Die Zauberflöte’ KV 620  Wolfgang Amadeus Mozart 1756 – 1791
5. Menuet uit Strijkkwartet op. 11             Luigi Boccherini 1743 – 1805
6. Bagatelle ‘Für Elise’ WoO 59               Ludwig van Beethoven 1770 – 1827

ROMANTIEK

7. Grätzer Galopp D. 925    Franz Schubert 1797 – 1828
8. Pas des Fleurs (Lakmé)          Léo Delibes 1836 – 1891
9. Recuerdos de la Alhambra                     Francisco Tárrega 1852 – 1909

IMPROVISATIES OVER RELIGIEUZE LIEDEREN

10. Wat de toekomst brenge moge
11. Ik zal er zijn (Sela)
2. Jezus Overwinnaar (Opwekking)

Arrangementen: B. Zwart

Denk er aan ZATERDAGAVOND 11 juli 7 UUR

Foto’s diverse bronnen op internet