Volgende bespeling Henk Veldman

Carillonbespeling door Henk Veldman op het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk van Middelstum op zondag 23 augustus 2020, 14.00-15.00 uur

Klassieke tophits op het carillon, voor iedereen herkenbare melodieën. Henk Veldman begint met de rustige aria op de G-snaar (Air) van Johann Sebastian Bach, Mozart en Beethoven volgen. Schubert, Mozart en Bach/Gounod hadden hun eigen kijk op Ave Maria, Henk Veldman laat ze alle drie horen. Van Samuel Barber speelt de beiaardier Adagio for strings, dit stuk is ook vertolkt door dj Tiësto, Henk Veldman zal het een stuk rustiger spelen of laat hij zich inspireren door Tiësto ? Tot slot de Bloemenwals van Tchaikovsky en de Second waltz van Shostakovich.

Henk Veldman zegt over zijn keuze:

Bij het samenstellen van een lijst met de tien meest bekende klassieke hits is de kans groot dat de vandaag te spelen werken genoemd worden. Deze hits zijn bekend geworden niet alleen omdat ze het allerbeste van de componist laten horen, maar misschien nog wel meer omdat ze een groot publiek aanspreken. Natuurlijk zou ook de ‘Bolero’ van Ravel of ‘Le sacre du printemps’ van Strawinsky erop moeten staan, maar daar waag ik mij op beiaard niet aan.

Programma zondag 23 augustus 2020, 14.00-15.00 uur
beiaardier Henk Veldman

Thema:
Bekende klassiekers
-Aria op de G-snaar —- Johann Sebastian Bach
-Adagio uit Klarinetconcert KV 622 — Wolfgang Amadeus Mozart
-Für Elise — Ludwig van Beethoven
-Ave Maria —Franz Schubert
-Ave Maria — Wolfgang Amedeus Mozart
-Ave Maria — Bach/Gounod
-Traümerei — Robert Schumann
-Adagio for strings — Samuel Barber
-Canon in D — Johann Pachelbel
-Bloemenwals — Pjotr Iljitsch Tchaikovsky
-The second waltz — Dimitri Shostakovich

We zitten nog steeds met de corona….dus geen open toren tijdens de bespeling.
In het Asingapark is het prima te doen om 1.5 meter astand van elkaar te houden.