Vandaag bezocht de Koning Middelstum

Vandaag donderdag 1 september 2022 was koning Willem-Alexander op werkbezoek in Middelstum. In de Hippolytuskerk sprak hij met gedupeerden van de gaswinning. Ook was mijnbouwschade aan monumentale gebouwen het onderwerp. Er is gesproken met de SOGK, de plaatselijke commissie SOGK Middelstum, stichting Dorpsbelangen Middelstum en aantal andere belanghebbenden. Ook de provincie Groningen en de gemeente Eemsdelta waren vertegenwoordigd.

Voor het gezelschap waren er broodjes, verzorgd door Evers partycatering.

Bij het verlaten van de kerk kon de koning nog genieten van het Hemony carillon bespeeld door Henk Veldman. We hadden onze grote monitor buiten gezet zodat de Koning bij het verlaten van de kerk nog kon zien hoe het carillon bespeeld werd.

Hieronder staat een link naar een kort sfeerverslag van het bezoek van de Koning aan Middelstum.

https://www.rtvnoord.nl/video/954356/de-koning-bezoekt-middelstum