Klokluiden voor Oekraïne

Vrijdag 24 februari om 19 uur

Op 24 februari is het precies een jaar geleden dat OekraIne werd binnengevallen door Rusland.

Onderstaande oproep kwam van het Klokkenluidersgilde Breda: klokkenluidersgildebreda@gmail.com

Vorig jaar werd in heel Nederland in het voorjaar van 2022 iedere maandagavond 6 weken achter elkaar klokken geluid voor troost, hoop en verbinding. Klokkenluiders door het hele land namen het initiatief om de klok te luiden voor de vrede. Voor de dappere mensen in Oekraïne, die strijden voor hun land. Voor de mensen die huis en haard moeten verlaten en op de vlucht zijn om zichzelf in veiligheid te brengen. Én voor de mensen van goede wil uit Rusland, die ongewild in een oorlog worden meegesleept. Als teken van hoop dat we durfden uit te zien naar spoedige vrede voor iedereen….

We zijn nu bijna een jaar verder. Een moment om bij stil te staan maar niet om stil te zijn! Daarom de oproep om op 24 februari, exact 1 jaar na het uitbreken van de oorlog, om 19:00 uur in de avond weer zoveel mogelijk klokken te luiden. Doen jullie mee? En laten we dan zeker ook slachtoffers gedenken. Niet alleen van die vreselijke oorlog, maar ook van de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië.