Het van Oeckelenorgel bestaat 160 jaar

Bericht van de plaatselijke commissie van de Hippolytuskerk in Middelstum

Zaterdag 14 oktober om 19.30 uur geeft Henk de Vries een orgelconcert in de Hippolytuskerk in Middelstum.

Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en aanvang om 19.30 uur. Henk de Vries is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij is onder andere organist van de Martinikerk tijdens kerkdiensten. En daarnaast een veel gevraagd koordirigent.
Hij zal met zijn muziek het 160-jarig bestaan van het van Oeckelenorgel in de Hippolytuskerk luister bij zetten. Het orgel is met tweeëntwintig stemmen, verdeeld over twee manualen en een pedaal robuust, maar kan ook prachtig zangerig en romantisch klinken. De organist zal met zijn visie op muziek als wereldwijde taal die verbindt ongetwijfeld van alle mogelijkheden gebruik maken.
Kaarten à €10,– kunnen gereserveerd worden op kerkmiddelstum@groningerkerken.nl of gekocht voor aanvang aan de kerk.

MEER OVER HENK DE VRIES