Noten

De trommel heeft 40 sporen met 60 maten. Dit betekent dat er 40 hamers kunnen worden geactiveerd. We hebben in totaal dertig klokken. Om snel opeenvolgende tonen mogelijk te maken krijgen veelgebruikte klokken twee hamers. In één omwenteling van de trommel kan dus zestig keer een hamer bediend worden. In de gaatjes kan de beiaardier de “noten” plaatsen. Deze activeren de opnemers en daarmee de hamers. Om binnen de maten nog een onderverdeling te kunnen maken zijn er 7 verschillende noten. In de emmer zitten de noten die nog bij de trommel aanwezig waren. Er moeten waarschijnlijk wel wat bijgemaakt worden.

19 kilo "noten" voor de speeltrommel.

19 kilo “noten” voor de speeltrommel.

Gesorteerd zijn er zeven soorten. Acht halve tellen voor vierkwarts maat.

Gesorteerd zijn er zeven soorten. Acht halve tellen voor vierkwarts maat.

Hier is goed te zien hoe je de afstand tot het gaatje kan regelen met verschillende afmetingen van de noten

Hier is goed te zien hoe je de afstand tot het gaatje kan regelen met verschillende afmetingen van de noten