Op bezoek in Beerta.

Belangrijk onderdeel van de restauratie zijn de nieuwe vallende hamers. Deze geven een mooiere klank dan de oude magneethamers. Deze slaan erg hard op de klok. Om te kijken of dat in de nieuwe opstelling goed gaat zijn we gisteravond naar de werkplaats van Simon Laudy in Beerta geweest. Het systeem dat de speeltrommel via magneten en vallende hamers de klokken luidt is nog nergens zo toegepast en moet dus van te voren uitvoerig getest worden. Het gaat te ver om dat hier helemaal uit te leggen maar we waren bang voor ongewenste kaatseffecten. De filmpjes in een vorig bericht lieten al zien dat we daar niet bang voor hoeven te zijn. Toch leuk om dat in levende lijve te zien.

Eén van de oude magneethamers.

Eén van de oude magneethamers.

In de werkplaats van Simon Laudy.

In de werkplaats van Simon Laudy.