Demonteren hamerbevestigingen.

Vandaag zijn de bevestigingen van de oude magneethamers weggehaald. Deze gaan hergebruikt worden voor de nieuwe hamers. Dus eerst voor ieder klok een serie belangrijke maten op papier zetten. Simon klom met gevaar voor eigen leven met zijn meetlint naar de klokken terwijl ik de maten in een tabel invulde. Op de foto is zo’n bevestiging te zien. Hieraan worden de nieuwe hamermechanieken vastgelast. Iedere klok is verschillend van maat en dus krijgt iedere klok zijn eigen formaat hamer. Lengte en gewicht worden allemaal aangepast aan de specifieke klok.

Het inmeten van de vallende hamers

Het inmeten van de vallende hamers

De bevestiging van de oude magneethamers gaat hergebruikt worden voor de nieuwe hamers.

De bevestiging van de oude magneethamers gaat hergebruikt worden voor de nieuwe hamers.