Hamertest

Gisteren zijn de elektromagneten aangekomen. Vandaag zijn de nieuwe hamers voor het eerst tijdelijk gemonteerd. Handig om te kijken of alles wel goed past. Alle hamers zijn immers aangepast aan de grootte van de klok. Ze worden behandeld tegen roest en daarna kan je er natuurlijk niet meer aan slijpen of boren. Een aantal klokken krijgt een dubbele hamer, dit is om sneller achter elkaar dezelfde toon te kunnen spelen. De elektromagneet trekt aan de bovenste stalen lip de hamer omhoog en laat hem weer vallen. De klok slaat. De hamer komt door de veer gelijk weer los van de klok zodat die kan galmen.
Filmpje op YouTube

Hoe groter de klok, hoe zwaarder de hamers.

Hoe groter de klok, hoe zwaarder de hamers.

Een aantal klokken krijgen dubbele hamers. Dit is om sneller achterelkaar dezelfde klok aan te kunnen slaan.

Een aantal klokken krijgen dubbele hamers. Dit is om sneller achterelkaar dezelfde klok aan te kunnen slaan.