Lanceerschakelaarrek

De speeltrommel draait. De “noten” drukken de lichters omhoog. De andere kant van de lichter gaat naar beneden, hier zit de trekdraad aan vast.De draad gaat omhoog naar het lanceerschakelaarrek op de volgende verdieping. De draad trekt aan de stang. De trekveer (gele pijl) rekt uit. Als de speeltrommel doordraait valt de lichter terug. De veer trekt de stang weer omhoog en deze vliegt hoger dan zijn uitgangspositie en daar wordt de schakelaar (rode pijl) geactiveerd. Op de stang komt nog een verstelbaar schuifgewichtje. De schakelaar geeft het signaal door naar de nieuwe vallende hamer.

Het lanceerschakelaarbord. Bij de rode pijl de schakelaar en bij de gele pijl de trekveer.

Het lanceerschakelaarbord. Bij de rode pijl de schakelaar en bij de gele pijl de trekveer.

De staafjes gaan door de bodem van de kast naar de speeltrommel, een verdieping lager.

De staafjes gaan door de bodem van de kast naar de speeltrommel, een verdieping lager.

lanceerschakelaar3