Concert Gerda Peters 20 juni

Zondagmiddag om 4 uur kunnen we weer genieten van een concert op het eeuwenoude, nog helemaal gaaf klinkende, Hemony Carillon van De Hippolytustoren in Middelstum.

Dit keer komt Gerda Peters, stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij heeft een mooi programma samengesteld van hedendaagse/new age muziek, klassieke muziek en ter afsluiting populaire muziek.

Geboren en getogen in het centrum van Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij met goed gevolg het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort (faculteit muziek van de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht). Gerda Peters is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij vervangt regelmatig collega beiaardiers en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Samen met Sarina Brouwer (saxofoon) vormt zij een duo. Tevens heeft zij een privé leerlingenpraktijk in de Bollenstreek.

Zie voor meer info haar website:

Gerda Peters

Het concert is door de nog steeds heersende coronapandemie enigszins aangepast. Er is wel gratis koffie en thee, en wat lekkers erbij, maar nu zelf halen bij het tafeltje van Harm en Anneke Bos. Niet allemaal op een kluitje maar een beetje verspreid is het aangenaam toeven in het Asingapark. Zeker omdat het altijd mooi weer is tijdens onze concerten!

Download het programma in .pdf