Zondag 4 juni van 14 tot 15 uur speelt Henk Veldman bluesmuziek op het Hemony carillon

In de zomermaanden zijn er twee bespelingen per maand door onze vaste beiaardier Henk Veldman. Aanstaande zondag speelt hij zelfgemaakte bewerkingen van bekende en onbekende bluesnummers. Henk is ook beiaardier in Raalte en daar is ieder jaar een bluesfestival. Voor dit festival speelde hij deze nummers daar op de toren. Nu heeft hij ze bewerkt voor ons veel kleinere carillon. Niet alleen kleiner maar ook veel ouder, 312 jaar om precies te zijn. Ons carillon is in de middentoon gestemd en dan moet alle muziek opnieuw bewerkt worden. Nummers van artiesten als Ilse de Lange, Blackbird en Walter Trout komen aan bod.
Tijdens de bespeling kunt u de toren beklimmen en boven kijken hoe Henk Veldman zijn muziek speelt.

Tijdens de bespeling mag u boven komen kijken hoe Henk het klavier bespeelt.

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA