Zondag is er een speciaal concert!

Zondag 25 juni van 16.20 tot 17.20 uur in het Asingapark.

Iets later dan normaal maar door een misverstand is er eerder die middag een koorconcert in de Hippolytuskerk en we willen graag dat beide concerten ongehinderd door kunnen gaan. Vanaf 16 uur is er koffie, koek en een praatje van de voorzitter

Om Iets na vier uur geeft Henk Veldman, onze vaste beiaardier, een concert op de Hemony beiaard. Hij begeleidt zichzelf met een synthesizer. Dat is Henk zijn nieuwste speeltje en na een verzoek van hem om dit bij het vriendenconcert voor het eerst in het openbaar te gebruiken zijn we onmiddelijk in actie gekomen. We hebben Peter Zuidhof gevraagd om een luidspreker systeem in het park te plaatsen en met zijn mengpaneel kunnen we de timing en het volume van het carillon en de elektronische klanken precies op elkaar aanpassen. Het probleem is dat geluid door lucht (het carillon) veel langzamer gaat dan het geluid van de synthesizer, dat gaat met de snelheid van het licht door een kabel. Peter zijn mengtafel kan dit met een knopje perfect afstellen.


Een van de eerste nummers waar een synthesizer werd gebruikt was “Lucky Man” van Emmerson Lake and Palmer uit 1970 en gelukkig staat dit ook nu op het programma.
Denk nou niet dat het een groot popspektakel gaat worden met veel herrie want het blijft natuurlijk wel carillonmuziek maar nu met wat begeleidende ritmes. En deze ritmes worden perfect afgesteld op de klanken van het carillon.
Wij zijn erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken maar we vinden het allemaal heel erg leuk dat Henk met zo’n mooi initiatief komt en minstens net zo leuk is het dat twee Middelstumse instellingen de kosten voor Peter Zuidhof zijn luidsprekeropstelling samen delen. Dat zijn SNS Fonds Middelstum en Inbrengwinkel ” Koor en Rinkel”

Emmerson Lake and Palmer

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA