Concert door Geert d’Hollander op het Hemony Carillon

Zondag 13 augustus van 16 tot 17 uur


Geert D’hollander speelde in 2011 al een keer in Middelstum, was toen erg enthousiast
over ons Hemonycarillon. Dat was dit jaar voor ons aanleiding om eens te gaan kijken of hij nog een keer wilde komen spelen. We hadden geen idee dat hij inmiddels naar de Verenigde Staten was verhuisd. Ongeveer tegelijkertijd kregen we een mail van Adolph Rots dat Geert naar Nederland zou komen voor vakantie maar dat hij ook graag wil spelen op een aantal carillons in Nederland en België. Dat kwam goed uit! Na een korte e-mail wisseling was de afspraak gemaakt.
Geert d’Hollander is sinds 2012 fulltime beiaardier van Bok Tower Gardens (Florida,
V.S.), is componist en geeft regelmatig masterclasses in Europa en de VS. Hij geeft beiaardconcerten over de hele wereld. Voordat hij naar Florida verhuisde, doceerde Geert beiaard en beiaardcompositie aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen, België, en was hij stadsbeiaardier van de historische instrumenten van de Kathedraal van
Antwerpen (1655), het Belfort van Gent (1660) en de Basiliek van Lier (1704).
Voor het concert op het Hemonycarillon (1662) van Middelstum heeft hij gekozen voor
een klassiek programma uit Gruijtters Beiaardboek (1746) en het Berghuis Beiaardboek (Delft, 8e eeuw).
Composities voor Chimes is door Geert D’hollander zelf gecomponeerd.
Voor dit concert plaatsen we stoelen in het Asingapark en is er koffie met koek voor de
toehoorders, De beiaardier is live te zien via een videoscherm.
Deze concerten zijn voor beiaardiers altijd hel speciaal. Immers ze zijn niet gewend om applaus te krijgen. Meestal zitten ze op grote hoogte te spelen zonder te weten wie er allemaal aan het luisteren zijn.

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA