Zaterdagavond 18 juni om 7 uur carillonconcert door Maurits Bunt

Maurits Bunt is, samen met Bob van der Linde, sinds kort de nieuwe stadsbeiaardier van Groningen. Bob heeft een paar jaar geleden al in Middelstum gespeeld. Nu dus de beurt aan Maurits Bunt. Hij heeft een programma samengesteld dat helemaal past bij het Middeleeuwse karakter van het Hemony carillon. Werk van componisten als Bach, Haydn, Buxtehude en Händel komen uitgebreid aan bod. Dat beloofd veel goeds!
Zoals gewoonlijk staan er stoelen in het Asingapark en is er gratis koffie, thee en Groninger koek. Via een beeldverbinding is het mogelijk om in het park de beiaardier op een monitor aan het werk te zien.

ZATERDAGAVOND 18 JUNI VAN 19 TOT 20 UUR

Maurits Bunt

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA

Maurits Bunt (*1997) is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Codarts conservatorium Rotterdam.
Momenteel volgt hij masterstudies orgel bij Ton Koopman en Hayo Boerema (Codarts) en beiaard bij Frans

Haagen en Christiaan Winter (HKU/Nederlandse Beiaardschool). Daarnaast studeert hij klavecimbel bij Tini Mathot.
Maurits is werkzaam als stadsbeiaardier van Groningen, waar hij de Hemonybeiaard van de Martinitoren bespeelt, en als beiaardier van Epe. Hij is kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn en programmeur van de serie Bergkerkconcerten Deventer. Als orgel- , klavecimbel- en beiaarddocent is hij verbonden aan de Muziekschool Barneveld en geeft hij privélessen. Tenslotte is hij actief als continuospeler en verbonden aan het Geistliches Consort, dat zich richt op het uitvoeren van oude muziek
.