Open Torendag zaterdag 11 juni

De toren is open van 13 tot 17 uur.

Henk Veldman speelt van 14 tot 15 uur.

Het uurwerk uit 1561 werkt nog gewoon.

Eindelijk kan het weer…..de toren is weer eens open. Door corona en daarna de herstelwerkzaamheden is de toren zeker twee jaar niet toegankelijk geweest. Kom dus kijken naar het uurwerk uit 1561, de speeltrommel uit 1860 en het Hemony carillon uit 1662 of gewoon kijken hoe Henk Veldman het carillon bespeelt.

Henk Veldman over de muziek die hij gaat spelen

Veertien gouden hits uit de romantiek; de periode die de menselijke expressie, het gevoel, het innerlijk voorrang geeft boven wat de staat, de kerk of de burgerlijke moraal voorschrijft. Hetgeen prachtige melodieën oplevert waarin de emotie voorop staat, met een voorliefde voor de natuur, een nostalgische hang naar het verleden en een verheerlijking van de mens als scheppend kunstenaar. De muzikant is niet meer in dienst van het hof of van de kerk, maar is nu als geschoold musicus in dienst van zijn eigen muziek. De keuze van hierboven bevat de kleine pareltjes van de salonmuziek en een paar arrangementen van grote orkestwerken.

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA

Ook deze bespeling maakt deel uit van de “Week van de Beiaard”. Dat zijn 7 concerten op beiaarden in de provincie Groningen van 4 t/m 11 juni. Alles wat er op het programma staat in de week van de Groningse Beiaard staat in een door SKG uitgegeven boekje. Af te halen Burchtstraat 14 of downloaden

Download hier het boekje