Zondag 5 juni van 14 tot 15 uur bespeelt Henk Veldman het Hemonycarillon

De prachtige klanken van het Hemonycarillon worden op deze Pinksterdag uitgestrooid over Middelstum. In het mooie Asingapark is het programma, met als thema Pinksteren, het beste te beluisteren. Van klassiek tot modern met onder andere Bach en Bartholdy, maar ook de prachtige liedjes van Harry Bannink en het schitterende Blackbird van de Beatles. Wind, vrijheid, ruimte, vogels en vlinders zijn kernwoorden in de keus van de beiaardier.

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA

Henk Veldman tijdens de bespeling van mei ’22


Deze bespeling maakt ook deel uit van de “Week van de Beiaard”. Dat zijn 7 concerten op beiaarden in de provincie Groningen van 4 t/m 11 juni. Alles wat er op het programma staat in de week van de Groningse Beiaard staat in een door SKG uitgegeven boekje. Af te halen Burchtstraat 14 of downloaden

Download hier het boekje

Door corona en aansluitend de herstelwerkzaamheden was een bezoek aan de toren al 2 jaar niet mogelijk. De toren is nu vrij van alle steigers en bouwrommel. Het is dus weer mogelijk om tijdens de bespeling de toren te bezoeken. Vanaf half twee is er iemand van de commissie aanwezig om het een en ander te vertellen bij wat er allemaal te zien is. Gewoon kijken hoe Henk het carillon bespeelt kan natuurlijk ook.