Aanstaande zondag de reguliere bespeling door Henk Veldman

Zondag 3 september van 14 tot 15 uur

De beste luisterplek is te vinden in het Asingapark. Zorg dat u vrij zicht hebt op de toren want de steeds groter wordende bomen belemmeren niet alleen het zicht op de toren maar dempen ook het geluid.

Onze beiaardier schrijft het volgende over deze bespeling:

Vanaf de eerste jaren van het bestaan van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging (opgericht in 1918) gaf zij bladmuziek uit. Dit werd gedaan omdat de beiaardiers behoefte hadden aan speciaal voor de beiaard gecomponeerde muziek. Het was natuurlijk een kleine markt vandaar dat er ook steeds bij geschreven werd dat het ook geschikt is om op de piano te spelen. De meeste componisten waren zelf beiaardier maar ook niet-beiaardiers grepen de gelegenheid aan een klein oeuvre voor beiaard op te bouwen. Het is mooie, charmante muziek, eenvoudig van vorm en stijl, tonaal gedacht, maar met hier en daar een klein uitstapje naar de wat meer moderne harmoniek

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA