Concert door Rosemarie Seuntiëns

Zondag 17 september van 16 tot 17 uur

Aanstaande zondag alweer het laatste concert van deze zomer. Rosemarie Seuntiëns komt helemaal uit Eindhoven naar Middelstum om een concert op ons Hemony carillon te geven. Voor veel beiaardiers is het best spannend om op het Middelstums Hemonycarillon te spelen. Het is een klein carillon met maar 30 klokken. Dat geeft soms best wat problemen om de muziek zo aan te passen dat het wel gespeeld kan worden.
Hieronder de tekst van het persbericht dat we begin deze week hebben rondgestuurd:

Op veel plaatsen zijn er carillons in Nederland, niet voor niets behoort de beiaardcultuur tot het Werelderfgoed. Vooral in grotere plaatsen klinkt er door het carillonspel veel achtergrondgeluid. Zo niet in Middelstum, het enige dorp in de wereld met een Hemonycarillon uit 1662. Het geluid van deze klokken klinkt nog net zo als in de 17e eeuw en dat is een genot bij het luisteren in het stille Asingapark bij de Hippolytuskerk.

Rosemarie Seuntiëns is geboren in klokkendorp Asten en is beiaardier van verschillende plaatsen in Zuid-Nederland. Ze verzorgde gastconcerten in Europa en de V.S.  Rosemarie Seuntiëns speelt vaak op grote carillons en schuwt de grote show dan niet. In 2021 speelde ze ook in Middelstum en bewees haar veelzijdigheid met een prachtig concert op het prachtige kleine Hemonycarillon van Middelstum. Voor het concert plaatsen we stoelen in het Asingapark en is er koffie/thee met koek voor de toehoorders.

Zoals gebruikelijk hebben we een video verbinding met de speeltafel en Rosemarie is tijdens het concert dus gewoon in het park te zien.

Rosemarie Seuntiëns tijdens het concert in 2021

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA